dijous, 4 de novembre del 2010

Sonny Rollins, happy 80's a Barcelona

Televisió, ràdio, internet i fins i tot els carrers de Barcelona ens diuen que ha començat el  Voll Damm Barcelona Jazz Festival. El que teniu a sobre és justament el video de presentació de la programació del Festival on hi podreu veure la increïble varietat de músiques, estils i sons del que anomenem Jazz, tot i que val la pena avisar: algunes de les propostes del Festival freguen els marges del jazz i estan molt connectades amb la música pop. Descobrireu també conjunts de jazz de la terra, que fan concerts ben experimentals, com el de La Locomotora Negra, mític conjunt de jazz, amb la Coral Sant Jordi. Tot i això, la raó per la qual m'he posat a escriure aquesta entrada és per a fer esment del concert inaugural que va ser ahir dimecres 3.


En la seva 42 edició el concert inaugural ha estat molt especial: el de Sonny Rollins 80th Birthday Tour. Especial per l'aniversari del músic, clar, però sobretot per qui és aquest músic.
Aquest novayorqués de 80 anys és un dels saxofonistes més destacats del món amb una carrera tan extensa i plena d'èxits que el situa a l'alçada de músics com Charlie Parker o Miles Davis, admiradors declarats del seu estil personal, únic, lliure, viu... També és a l'Olimp dels grans, aquells que surten al llibre de text, i per mèrits propis.

Generalment els músics els presenten i els descriuen músics, musicòlegs, periodistes. Allò que és veritablement important i ens pot fer conèixer el músic des d'un punt de vista nou i més proper a nosaltres és el que en diu el públic. Aquí teniu algunes de les opinions de fans seus, la primera és una jove estudiant de saxo que ens explica com aquest músic és la seva inspiració. Podreu entendre'ls fàcilment, si més no sentireu en diverses ocasions beatiful, great, incredible, I love him...Com a petit homenatge a aquest músic, a un Festival de la ciutat que està totalment consolidat i al treball d'aquests dies a classe de música, amb la presentació del saxo de mans d'una companya, un video de la seva pàgina web, així com uns enllaços per a fer el tafaner sobre aquest músic fantàstic. I Feliç aniversari, Sonny!Sonny Rollins webpage i bio
Fonts: Sonny Rollins webpage, Voll Damm Barcelona Jazz Festival webpage

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada