(Des)acords, música i músiques als països catalans (1975-2009), Joan-Elies Adell i Jaume Radigales (coord.) amb textos de Benet Casablancas, Xavier Cester, Mercedes Conde Pons, Josep Vicent Frechina, Josep Lluís i Falcó, Rosa Massagué, Víctor Nubla, Mònica Pagès, Miquel Pujadó i Jordi Turtós.
Com a presentació d'aquest volum l'editorial formula una sèrie de preguntes que, tot i poder semblar retòriques, són el punt de partida del debat que desenvolupen els autors, coordinats per Jaume Radigales i Joan Elies-Adell.
Quina dimensió social adquireix la música en el món sorollós d’avui?
Té sentit parlar del binomi culta/popular? Com podem valorar-ne els usos? O judicar-la des del punt de vista estètic i cultural? Qui decideix els gustos del públic? Hi ha prou orelles per a tants espais o mitjans consagrats a la música? S’ensenya bé en els nivells educatius?
En quina conjuntura es troba la música en català?
Més enllà de la coincidència en el títol, l'esperit de reflexió sobre la realitat musical catalana que vol promoure el centre d'interès (amb activitats com la passada taula rodona a càrrec de Feliu Gasull, Jaume Ayats i Sergi Casademunt) és el ressò d'una situació actual.
Per a més informació sobre (Des)acords, música i músiques als països catalans (1975-2009) podeu consultar la ressenya publicada per Albert Ferrer i Flamarich a Catclàssics, o la pàgina web de l'editorial El Cep i la Nansa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada